Biografie

Beknopte biografie

Pim te Bokkel debuteerde in 2007 als dichter met Wie trekt de regen aan? – een bundel die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Zijn bundels werden zeer goed ontvangen door pers en publiek.

‘Van een ontzettend groot en oorspronkelijk talent.’

De Groene Amsterdammer over De dingen de dingen de dans en de dingen

Pim te Bokkel is regelmatig te zien op literatuurfestivals in het hele land en las onder meer voor tijdens Poetry International, De Nacht van de Poëzie en in een duo-optreden met de singersongwriter Douwe Bob tijdens het Wintertuinfestival.

‘Pim te Bokkel bewijst dat het kan: in gewone, alledaagse woorden goede poëzie schrijven.’

Noordhollands Dagblad over Dit is hoe een storm ontstaat

Pim te Bokkel groeide op in de Achterhoek, leefde tien jaar in Amsterdam en woont tegenwoordig in Schoorl. Hij is getrouwd, heeft vier kinderen, schrijft voor Hollands Maandblad en Awater, en is jurylid bij de Victoriefonds Cultuurprijs. Zijn Achterhoekse Verzen verschenen in een tweetalige bundel in 2018 bij Uitgeverij Fagus.

In 2019 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam de vierde dichtbundel van Pim te Bokkel, Dit en alles en heel het heelal.

 

‘Kraakheldere sfeertekeningen van de kleine, herkenbare dingen van het leven.’

– NPO Radio 4 over Dit en alles en heel het heelal

Encyclopedieën

Meer informatie over Te Bokkel is te vinden op De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en De Nederlandse Poëzie Encyclopedie. Meer informatie is te vinden op de auteurspagina van uitgeverij Nieuw Amsterdam.