Biografie

Beknopte biografie

Begin 2019 verschijnt de vierde dichtbundel van Pim te Bokkel (1983) bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, Dit en alles en heel het heelal.

Te Bokkel debuteerde in 2007 met de dichtbundel Wie trekt de regen aan? – een bundel die datzelfde jaar werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Over zijn tweede dichtbundel, De dingen de dingen de dans en de dingen, schreef Erik Lindner in De Groene Amsterdammer: “… van een ontzettend groot en oorspronkelijk talent.”

Te Bokkel groeide op in de Achterhoek, leefde tien jaar in Amsterdam en woont tegenwoordig in Schoorl. Hij schrijft regelmatig voor Hollands Maandblad en Awater, is jurylid bij de Victoriefonds Cultuurprijs en mede-organisator van de literaire avonden in museum Kranenburg in Bergen.

In 2018 verscheen bij uitgeverij Fagus de tweetalige bundel De Achterhoekse Verzen, met vertalingen naar het Nedersaksisch door Hans Mellendijk.

Encyclopedieën

Meer informatie over Te Bokkel is te vinden op De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en De Nederlandse Poëzie Encyclopedie. Meer informatie is te vinden op de auteurspagina van uitgeverij Nieuw Amsterdam.