Biografie

Beknopte biografie

Pim te Bokkel (1983) debuteerde in 2007 met de dichtbundel Wie trekt de regen aan? – een bundel die datzelfde jaar werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Te Bokkel publiceerde in onder meer Hollands Maandblad, Awater, De Gids, Het Parool en nrc.next. In 2010 verscheen zijn tweedeling, De dingen de dingen de dans en de dingen, die in 2013 werd opgevolgd door Dit is hoe een storm ontstaat – een bundel over de storm in jezelf.

Te Bokkel groeide op in de Achterhoek, leefde tien jaar in Amsterdam en woont tegenwoordig in Schoorl. Hij schrijft regelmatig voor Hollands Maandblad en Awater, is jurylid bij de Victoriefonds Cultuurprijs en mede-organisator van de literaire avonden in museum Kranenburg in Bergen.

In 2018 verschijnt bij uitgeverij Fagus de tweetalige bundel De Achterhoekse Verzen, met vertalingen naar het Nedersaksisch door Hans Mellendijk. In 2019 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam Te Bokkels vierde reguliere dichtbundel.

Encyclopedieën

Meer informatie over Te Bokkel is te vinden op De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en De Nederlandse Poëzie Encyclopedie. Meer informatie is te vinden op de auteurspagina van uitgeverij Nieuw Amsterdam.