Publicaties

Tijdens de eerste najaarsstormen van 2013 verscheen Pim te Bokkels derde dichtbundel, Dit is hoe een storm ontstaat, bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hieronder vind je een beknopt overzicht van deze en andere publicaties van Te Bokkel:

Dichtbundels

Dit is hoe een storm ontstaatDit is hoe een storm ontstaat (2013)

Dit is hoe een storm ontstaat, de derde dichtbundel van Pim te Bokkel, staat bol van verlangen. Dat neemt gevaarlijke proporties aan, wanneer personages zichzelf dreigen te verliezen. Te Bokkels werk wordt gekenmerkt door een scherpe, onderzoekende blik. In zijn nieuwe werk toont hij zich sensitiever, menselijker dan voorheen. Dit is hoe een storm ontstaat is een bundel over de storm in jezelf.

Dit is hoe een storm ontstaat bevat prachtige poëzie, los van vorm” schreef Theo Hakkert over deze bundel in De Twentsche Courant Tubantia.

“Een bundel die het verdient bij herhaling gelezen te worden”,  oordeelde Meander Magazine-recensent Johan Reijmerink.

Omslagontwerp: Herman van Bostelen
ISBN: 9789046807231
Aantal pagina’s: 64
Uitgever: Nieuw Amsterdam

‘Dit is hoe een storm ontstaat’ is onder meer hier en hier en hier te verkrijgen, maar je kan natuurlijk het beste even bij je favoriete boekhandelaar langs gaan.

De dingen de dingen de dans en de dingen (2010)de dingen

De dingen de dingen de dans en de dingen is een vrolijke bundel met een serieuze ondertoon. Het is een verhaal over Arno, Lieke en Pim en hun verhouding tot de dingen om hen heen: een wasknijper, een weg, een buitenlandse krant, een slak, een schoorsteen, een telefoontoestel.

“… van een ontzettend groot en oorspronkelijk talent”, schreef Erik Lindner over deze bundel in De Groene Amsterdammer.

Omslagontwerp: Herman van Bostelen
ISBN: 9789046807231
Aantal pagina’s: 64
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Er zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar in de boekhandels. Ook bij online boekhandels als Polare en bol.com is de bundel te bestellen.

wie trekt de regen aan

Wie trekt de regen aan? (2007)

Een sprankelend debuut over de zoektocht naar het wezen van de dingen. Genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2007.

“Veel debutanten zetten in op klassieke thema’s (liefde, dood) óf op lolbroekerij. Zo niet Pim te Bokkel. Hij wil ‘het wezen van de dingen benaderen’. Een romantisch dichter dus – en een goede bovendien.” – Peter de Boer in Trouw.

Omslagontwerp: Herman van Bostelen
ISBN: 9789046801635
Aantal pagina’s: 56
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Deze bundel is niet meer leverbaar in de boekhandels. Zo nu en dan wordt er op bijvoorbeeld bol.com een tweedehands exemplaar aangeboden.

Bibliofiel werk

hoe het gaatDit is hoe het gaat (2013)

Met “lyrisch genoegen” presenteerde Uitgeverij Tungsten in het voorjaar van 2013 in zijn nieuwsbrief de bundel Dit is hoe het gaat. De bundel kwam uit in 74 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan 62 op Zerkall Bütten met een Neenah Columns omslag en xii op Zerkall Bütten met een Cartiera Magnani Firenze omslag. De dichter voorzag elk exemplaar van de luxe editie van een handgeschreven versfragment op de titelpagina. Een exemplaar uit de editie van 62 vraagt EUR 24,50; één van de xii EUR 37,50.

Aantal pagina’s: 14
Oplage: 74
Uitgever: Uitgeverij 69/Tungsten Press

Van de eerder door Tungsten | 69 gepubliceerde plano Roltrap in vier kleuren blauw zijn nog enkele exemplaren te koop. Deze uitgave, gedrukt op Cartiera Magmani Pescia, verscheen in slechts 33 exemplaren en vraagt EUR 17,50.

eLinea

gedichten1De gedichten van Pim te Bokkel zijn tegen een kleine vergoeding ook per stuk te lezen op het online leesplatform eLinea.